Boele Siepel koninklijk onderscheiden

vrijdag 30 april 2010 21:24

Toespraak Burgemeester bij koninklijke onderscheiding van Boele Siepel op 29 april 2010.

Op 29 april werd Boele Siepel Koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bij die gelegenheid sprak de burgemeester, mevr. M. Horselenberg hem en de aanwezigen als volgt toe:


Graag vraag ik uw aandacht voor een markant persoon. Iemand die zich onlangs heeft teruggetrokken als fractievoorzitter van zijn partij.
Wie regelmatig een raadsvergadering bijwoont weet waarschijnlijk precies over wie ik het nu heb. Eigenlijk zou hij nu op vakantie zijn…. Maar dat is voor vandaag even uitgesteld.
Ik heb het over de heer Siepel!

Afgelopen 9 maart nam u afscheid van de gemeenteraad Lelystad na 8 jaar trouwe dienst. U maakte daarbij vol verve gebruik van de gelegenheid om een afscheidswoord te spreken. U sloot uw betoog af met de woorden: “Dankbaar dat de Here God me al die jaren de gezondheid en de energie heeft gegeven het raadswerk te doen. Ik heb er van genoten! “

En dat typeert u. Die dankbaarheid en dat genieten van uw rol als fractievoorzitter straalde ook van u af.

In uw vele jaren als fractievoorzitter van de ChristenUnie bleek u een geboren debater.

Het is moeilijk een onderwerp te bedenken waarover u de raad niet heeft toegesproken en helder en duidelijk de mening van uw fractie voor het voetlicht bracht. Opvallend is ook vooral de optimistische toon in veel van uw betogen, kritisch maar steeds opbouwend. Een andere kwaliteit in dit verband is uw vermogen uw standpunten zorgvuldig te formuleren. Ik heb genoten van uw goed onderbouwde argumenten.

In januari 2010 heeft u het fractievoorzitterschap van de ChristenUnie overgedragen aan mevrouw Van Wageningen, bijtijds, zodat zij zich kon inwerken en goed was voorbereid op de verkiezingen van maart 2010.

Ik heb uit de mij voorgelegde stukken kunnen halen, dat u zelfs een voorgenomen verhuizing naar Drenthe naar achteren heeft geschoven om de overdracht zorgvuldig te laten verlopen.

Het gemeenteraadswerk deed u naast uw reguliere werk bij de Provincie Flevoland. U kunt terugkijken op een periode om trots op te zijn. De afgelopen 20 jaar heeft u uw bestuurlijke kennis en ervaring breed ingezet ten bate van de samenleving. Met respect mag ik daaraan toevoegen, dat u dit altijd met veel geduld, vriendelijkheid en wijsheid hebt gedaan. En met nadrukkelijke aandacht voor de belangen van anderen.

In uw rol als voorzitter bij het LVGS (Landelijk Verband Gereformeerde Schoolvereniging) heeft u zich getoond als een man van principes maar toch ook als flexibel bestuurder.

U gaf leiding aan bestuursvergaderingen, algemene ledenvergaderingen en vergaderingen van bestuur en medewerkers.

U wordt gezien als iemand met een sterke bestuurlijke en beleidsmatige gerichtheid, u heeft oog voor de belangen van de instelling en vindt het niet erg om extra opdrachten te verrichten. Ook heeft u een blijmoedige, opbouwende en samenbindende inbreng in beleid en discussies. Kwaliteiten waarop u trots kunt zijn en waarvan de samenleving al vele jaren dankbaar gebruik heeft kunnen maken.

Mijnheer Siepel; Ik heb het genoegen u te kunnen berichten dat Hare Majesteit de Koningin heeft ingestemd met de voordracht u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, bij Koninklijk besluit van 23 maart 2010, nr: 10.000782.

« Terug

Reacties op 'Boele Siepel koninklijk onderscheiden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.