ledenvergadering partijstructuur

dinsdag 02 april 2013 21:11

Van wat voor partij wil je het liefste lid zijn? maandagavond a.s. houden we een ledenvergadering. De partij bestaat op dit moment uit een vereniging met als leden de lokale kiesverenigingen. Het Landelijk Bestuur stelt een geheel nieuwe structuur voor waarin de leden rechtstreeks lid zijn van de vereniging.

UITNODIGING LEDENVERGADERING 8 APRIL 2013


Aan vrienden en vriendinnen van de ChristenUnie Lelystad,
Geachte leden,

Op 13 april 2013 vind er in Ede weer een UnieCongres plaats. De informatie daarover vindt u op de website van de ChristenUnie. Het belangrijkste bespreekpunt is het voorstel van het landelijk bestuur (LB) om de ChristenUnie om te vormen tot een ledenpartij, zie bij agendapunt 5

Het bestuur zal daar als stemgerechtigde van de kiesvereniging haar stem uitoefenen. Zij wil dit echter niet doen zonder de leden van de Kiesvereniging Lelystad daar over te raadplegen.
Daarom willen wij u uitnodigen om op 08-04-2013 op een algemene ledenvergadering. De inhoudelijke stukken vind u hier.
Plaats en tijd:
Atolplaza, Schor 1, ruimte 0.24. Inloop met koffie/thee: 19.40 uur; we starten de ledenvergadering om 20.00 uur. Einde 22.uur.

Voorlopige Agenda ledenvergadering 08-04-2013

1.Opening

2.Jaarverslag ChristenUnie landelijk
(kunnen we akkoord gaan of zijn er vragen of opmerkingen?)

3.Nieuwe voorzitter en bestuursleden
Kunnen we akkoord gaan met de voordracht van het landelijk bestuur (LB)?

4.Route naar de Europese verkiezingen
Idem

5.Aanpassing van de bestuursstructuur
Het LB stelt een andere opbouw van het landelijk bestuur voor met een adviserende rol van de voorzitters van de provinciale Unies>

5.Aanpassing van de partijstructuur
Dit is verreweg het belangrijkste onderdeel van de agenda. De partij bestaat op dit moment uit een vereniging met als leden de lokale kiesverenigingen. Het LB stelt een geheel nieuwe structuur voor waarin de leden rechtstreeks lid zijn van de vereniging. Dit is bij andere partijen vaak al langer het geval. Het LB heeft drie varianten ontwikkeld waaruit een keuze gevraagd wordt. Vragen die we hier bij kunnen stellen zijn: is het goed voor de debatcultuur en is het een versterking van de democratische strictuur van de ChristenUnie? Meer info op de website van de ChristenUnie, zie onder congresstukken, nr 9.

6. Rondvraag

7.Sluiting

We hopen op een mooie opkomst voor bespreking van vooral het belangwekkende onderwerp van de partijvernieuwing.


Namens het Bestuur,

Niels Pikkert

Secretaris

« Terug

Reacties op 'ledenvergadering partijstructuur'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.