Naar een ChristenUnie 2.0? Politiek café + Afscheid Albert Kok

woensdag 24 augustus 2011 15:54

Op 13 oktober is er weer een politiek café. Er is dan ook gelegenheid informeel afscheid te nemen van ons voormalig raadslid en wethouder Albert Kok. Het thema van het politiek café is "naar een ChristenUnie 2.0?" Sprekers zijn Albert Kok en GertJan Segers, directeur Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie.

Uitnodiging Politiek Café + Afscheid Albert Kok

Het bestuur van de ChristenUnie Lelystad nodigt u van harte uit voor het volgende politiek café:


Afscheid Albert Kok: Voor en na het politiek café is er gelegenheid op informele manier afscheid te nemen van Albert Kok, voormalig raadslid en wethouder voor de ChristenUnie in Lelystad.
Thema: naar een ChristenUnie 2.0? (zie de toelichting).
Gezien de aard van de avond en het programma zou het fijn zijn als er velen zouden komen.

Datum en tijd: 13 oktober 2011. Het formele gedeelte begint om 20.00 uur. Meer informatie volgt.

Plaats: buurthuis De Krakeling, Atolplaza, Schor 1, Lelystad.
Klik hier voor de lokatie.

sprekers:
- Albert Kok
- GertJan Seger, directeur Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie.

Toelichting:

1. In 1998 werd Albert Kok gekozen als raadslid voor de eenmansfractie RPF/GPV/SGP. In 2002 nam hij zitting in het college van B&W Lelystad voor de ChristenUnie. In 2010 werd de ChristenUnie niet opgenomen in de nieuwe coalitie en kwam er een einde aan zijn wethouderschap en werd hij weer fractievoorzitter.
De ChristenUnie Lelystad heeft veel aan Albert Kok te danken. Hij heeft op een mooie, positieve manier bijgedragen aan het vorm en inhoud geven van de christelijk-sociale politiek van de ChristenUnie. Bovendien mocht de fractie onder zijn lijsttrekkerschap van 1 naar 3 zetels groeien en collegepartij worden. We zullen hem node missen.

2. In het politiek café willen we graag terugblikken op 12 jaar ChristenUnie in Lelystad met een uitwaaiering naar de landelijke partijproblematiek. Waarom lukt het niet om uit de beperkte bandbreedte van 5 à 6 zetels (landelijk) te komen? Moeten we dat trouwens erg vinden? Is het in politieke zin effectief om naar een grotere partij te streven als dat inhoudelijke consequenties zal hebben? Is het politiek effectief om ons veel meer te richten op een beginselvaste politieke koers?
Hoe gingen we daar in Lelystad mee om als fractie en in het college (en in het bestuur en lokale ChristenUnie)?
Discussie n.a.v. een aantal discussiestellingen over waar het met de ChristenUnie naar toe moet. We moeten onszelf in zekere zin opnieuw uitvinden (ChristenUnie 2.0). Hoe houden we kiezers vast, hoe winnen we nieuwe kiezers, hoe gaan we om met verschillende richtingen binnen de ChristenUnie?

Albert Kok heeft de volgende dilemma's geformuleerd:
1. "Hart voor de mensen" is echt een ChristenUniethema. Wat is het verschil tussen dit thema en populisme?

2. Veel Nederlanders hebben een gevoel van vervreemding. Zij kunnen onze ingewikkelde maatschappij niet meer overzien. Dit uit zich naar mijn mening op kritiek op o.a. globalisering, Europa, Islam en arbeidsigranten uit Oost Europa. Wat is het antwoord van de ChristenUnie?

Tijdschema:
19.30 - 19.55 uur:
gelegenheid afcheid van Albert Kok te nemen
20.00 - 22.00 uur:
politiek cafe
22.00 - 22.30 uur:
gelegenheid afcheid van Albert Kok te nemen.

« Terug

Reacties op 'Naar een ChristenUnie 2.0? Politiek café + Afscheid Albert Kok'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.