Politiek Cafe

donderdag 27 oktober 2005 17:23

Welkom op 31 oktober 2005, u bent van harte uitgenodigd voor het Politiek Cafe

 
 
 
Nieuwsbrief ChristenUnie Lelystad
 
Redactieadres:
Henk van der Molen
Telefoon: 0320-227633
Nummer 12, oktober 2005
 
In deze Nieuwsbrief:
- Politiek Café op 31 oktober: Vliegveld, windenergie en andere zaken
- Gemeenteraadsverkiezingen 7 maart 2006 in voorbereiding; u kunt bijdragen.
lees verder
 
Dit is de 12e nieuwsbrief van de ChristenUnie Lelystad. Bestuur, gemeenteraadsfractie en Provinciale Statenfractie informeren u via dit medium bij tijd en wijle (onregelmatig dus) over politieke zaken.
 
 
Politiek Café “Omgevingsplan” op 31 oktober 2005
Het bestuur nodigt u van harte uit voor een politiek café op 31 oktober a.s ’s avonds om 8 uur.

Discussieonderwerp:      ”Flevolands Omgevingsplan”
Plaats                           aan huis bij de voorzitter, Henk van der Molen
                                   Bongerd 166 te Lelystad
discussie-inleider:         Roelof Siepel, lid van de Provinciale Staten van Flevoland
                                   Roelof heeft o.a. het omgevingsplan in zijn portefeuïlle.
 
Wat is een omgevingsplan
De provincie Flevoland zal de komende tientallen jaren blijven groeien. Het beleid voor toekomstige ontwikkelingen is in 2000 vastgelegd in het omgevingsplan Flevoland. Voor de korte (tot 2005) en iets langere termijn (2015) is beschreven hoe, en met welke kwaliteit, de provincie denkt te kunnen groeien. Lelystad heeft de provincie niet nodig, laat die zich maar bemoeien met de rest van Flevoland. In 2006 stellen Provinciale Staten een nieuw plan vast.
 
Waarom is dit plan belangrijk voor ons inwoners van de provincie?
 Zaken die aan de orde kunnen komen zijn o.m. windparken, groei van de steden, groen, water, landschap enz. Het plan bepaalt dus voor een goed deel onze fysieke leefomgeving.
 
Enkele discussiestellingen in relatie tot het omgevingsplan:
- Luchthaven Lelystad: Werkgelegenheid is belangrijker dan overlast
- Windmolens: Voor duurzame energie moet je wat over hebben, meer windmolens zijn geen probleem
- Buitendijks bouwen: de kust voor Lelystad kan gerust volgebouwd worden
- landelijk gebied: als ik de stad uitrij, zie ik liever een park dan een koe
 
Reageer op deze stellingen. Stuur uw reactie naar hwb.vandermolen@wanadoo.nl. Roelof Siepel krijgt uw reacties te zien en kan daar in het politiek café op ingaan.
 
 
Kijk ook eens op www.flevoland.christenunie.nl.

Roelof Siepel houdt een weblog bij. Kijk op www.flevoland.christenunie.nl, vervolgens klikt u op de optie om de weblog te bekijken. Eén van de tapbladen geeft u toegang tot informatie over het omgevingsplan. Maar u kunt ook andere informatie van Roelof bekijken en desgewenst reageren.

 
Verkiezingen gemeenteraad 7 maart 2006
Volgend jaar, dinsdag 7 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De kiesvereniging is alweer volop bezig met de voorbereiding. Die voorbereiding valt uiteen in drie delen:
 
Programma
Bij gemeenteraadsverkiezingen hoort een verkiezingsprogramma. Het programma voor de vorige keer kunt u vinden op de website van de kiesvereniging: www.lelystad.christenunie.nl
Klik op verkiezingen, dan ook gemeenteraad 2002 en u bent er. Bent u niet online en wilt u het programma inzien? Een telefoontje naar de secretaris, Heiko Kleinleugenmors (tel. 0320- 247425) en u krijgt het programma thuis.
Een programmacommissie bestaande uit leden van de kiesvereniging kijkt naar wenselijke aanpassingen en actualisering. Hans Duinkerken trekt deze commissie, waar ook Jan Driebergen en de leden van de gemeenteraadsfractie aan deelnemen. Op de eerstvolgende formele ledenvergadering zal het programma aan de leden worden aangeboden en worden bediscussieerd.
Heeft u suggesties voor het verkiezingsprogramma? Neemt u dan contact op met één van de genoemde leden. Graag uw reacties uiterlijk op 15 november.
 
Kandidaatstelling
Geen deelname aan de verkiezingen zonder dat er kandidaten zijn die gekozen kunnen worden. Bent u bereid op de kandidatenlijst voor de gemeenteraad te staan, meldt u dan aan bij de secretaris, Heiko Kleinleugenmors. Het kan zijn dat u echter nog vragen heeft voordat u zich aandient als verkiesbaar. Bijvoorbeeld: wat wordt er van me verwacht? wat kost het me aan tijd? Welke spannende zaken kan ik de komende raadsperiode verwachten? Neem in dat geval contact op met één van de huidige leden van de fractie of steunfractie. Zie onder. Indien u de selectiecommissie op mensen wilt attenderen, geef hun namen aan de Heiko door. Ook als u ideeën heeft over de samenstelling van de lijst (politiek, man-vrouw of anderszins), kunt u dat melden. Graag uw reacties uiterlijk 15 november.
Een selectiecommissie zal de ledenvergadering adviseren.
 
Propaganda
Geen geslaagde verkiezingen zonder goede propaganda. Hans Duinkerken is aanspreekpunt voor de propaganda.
Heeft u ideeën over de te voeren propaganda? Meldt het bij hem. We zijn geïnteresseerd in alle niet-conventionele en conventionele propagandastrategieën. Moeten we met een marktkraam aan de slag en met de Blauwe caravan? Of gewoon met een aantal mensen de wijken in en aanbellen of voorbijgangers aanspreken? Welke aanvullende middelen ziet u?
Dank voor uw ideeën en meld ze bij Hans.
 

Bedelbrief
Het gaat niet goed met de financiën van de kiesvereniging. Er is een grote achterstand in contributiebetaling; we moeten echter wel afdragen aan het landelijk bureau. Op de eerstvolgende ledenvergadering zullen we u daar over informeren. Nu al kunnen we u meedelen dat we samen met de jaarstukken de leden zullen vragen een extra gift (fiscaal aftrekbaar) te doneren. Ook niet leden zullen we benaderen.
Overigens kunt u nu al geven. Het girorekening van de penningmeester is 91.88.194 t.n.v. ChristenUnie Lelystad te Lelystad.
 
 

« Terug

Reacties op 'Politiek Cafe'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.