Nieuwe voorzitter

zaterdag 08 oktober 2005 14:37

Om die reden hebben we een tijdje geleden afgesproken dat een ander de fractievergaderingen zal leiden. Henk van der Molen was daartoe bereid. Hij is een ervaren voorzitter en woonde toch meestal de vergaderingen al bij om de band tussen bestuur en fractie levendig te houden. In de fractievergadering van 6 september heeft de wisseling plaatsgevonden . Henk kreeg er een echte hamer bij, zodat hij duidelijk kan aangeven wanneer we toe zijn aan een volgend onderwerp. We kunnen als fractie namelijk een heleboel dingen goed, vooral doorpraten. Ik heb op mij genomen geregeld een bijdrage te leveren voor de website en de nieuwsbrieven. Er gebeurt genoeg dat het doorvertellen waard is.

Waar moet je pal voor staan?
Trouwe bezoekers van onze site weten dat we de fractievergaderingen elke keer beginnen met een bezinning op een bepaald onderwerp. Als je aan de beurt bent (en dat zijn we allemaal op z’n tijd) kies je een onderwerp dat je op dat moment bezig houdt en dat tot bezinning leidt op de uitgangspunten voor christelijke politiek.
De afgelopen keer stonden we op verzoek van Chris stil bij de vraag: hoe belangrijk is het dat wij ons blijven inzetten voor het handhaven van christelijke kenmerken van de Nederlandse cultuur. De aanleiding was het feit dat de komende gemeenteraadsverkiezingen dit keer niet op de gebruikelijke woensdag (6 maart) worden gehouden. Ze zijn een dag vervroegd, omdat het die woensdag biddag voor gewas en arbeid is. Uit het gesprek bleek dat we er niet allemaal gelijk over dachten. Natuurlijk zijn we het er allemaal hartgrondig over eens dat juist christenpolitici zich er voor sterk moeten maken dat de eer van God hoog gehouden wordt in onze samenleving. Maar betekent dat ook dat we het een groot probleem moeten vinden als toevallig verkiezingen gehouden worden op een dag dat wij ’s avonds naar de kerk willen? Voor leden van een stembureau is daar toch wel een oplossing voor te vinden? De conclusie was dat we niet alles even zwaar moeten aanzetten. Zaken hebben hun eigen soortelijk gewicht. Voor mij is het zo klaar als een klontje dat we echt ons best moeten doen zoveel mogelijk van de christelijke kenmerken van het openbare leven (de christelijke feestdagen bijvoorbeeld) overeind te houden. Ook als dat weerstand en soms hoongelach of een meewarige blik bij anderen oproept. Daar wil ik op worden aangesproken.
 
Boele Siepel 

« Terug

Reacties op 'Nieuwe voorzitter'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.