Gratis openbaar vervoer in Lelystad

donderdag 04 oktober 2007 13:34

65-Plussers kunnen vanaf 1 januari gratis reizen met de Lelybus van Connexion. Het College van B&W van gemeente Lelystad heeft een besluit genomen over gratis openbaar vervoer voor ouderen. Dit is een pilot vanaf 1 januari 2008, voorlopig tot en met 2009. Wethouder Albert Kok geeft aan dat er al eerder geld voor gereserveer is.

Gratis vervoer vanaf 1 januari voor 65-Plussers in Lelystad

 

busplein.jpgbron: lelystadnu.nl
65-Plussers kunnen vanaf 1 januari gratis reizen met de Lelybus van Connexion. Het College van B&W van gemeente Lelystad heeft een besluit genomen over gratis openbaar vervoer voor ouderen. Vanaf 1 januari 2008, voorlopig tot en met 2009, kunnen inwoners van Lelystad van 65 jaar en ouder, gratis gebruik maken van het openbaar vervoer met de Lelybus van Connexxion. Lelystad is na Tilburg hiermee de tweede stad in Nederland, waar deze mogelijkheid wordt geboden aan 65-plussers. Lelystad wil 215.000 euro bijdragen aan de financiering van dit gratis openbaar vervoer. Wethouder Albert Kok gaf aan dat hiervoor in het verleden financiele middelen zijn gereserveerd.

 

Pilot-project van 1 januari 2008 tot eind 2009

 
Al langere tijd hebben de gemeenteraad en het college de wens, te komen tot een vorm van gratis openbaar vervoer voor 65+ers in Lelystad. Besproken is met Connexxion, om dit al in de huidige concessieperiode, die loopt tot eind 2009, in te voeren in de vorm van een pilot. De opzet is, de 65+ers direct vanaf 1 januari 2008 gratis te laten reizen met een te verstrekken speciale OV-chipcard, vooruit lopend op de landelijke invoering hiervan. Zo wordt voor hen het gemak vergroot om met de Lelybus te reizen. Het college is ook overeengekomen dat tijdens de minder rendabele uren, d.w.z. na 22.00 uur de frequentie van de stadsbus te brengen op 1 x per halfuur, i.p.v. 1 x per kwartier. De kosten hiervoor bedragen 70.000 euro per jaar. Ook de Regio Taxi wordt gratis voor 65-plussers.

« Terug

Reacties op 'Gratis openbaar vervoer in Lelystad'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.