Bezoek Jarno Volmer aan Paarden Platform Lelystad

2024-06-08 Paarden -Jarno.jpegmaandag 10 juni 2024 16:58

Onze raadsleden bezoeken regelmatig verschillende organisaties in Lelystad om te zien wat er leeft. Op 24 mei sprak ons raadslid Jarno Volmer met het “Paarden Platform Lelystad” over de opening van de verbeterde en uitgebreide ruiterroute in Hollandse Hout.

Voor de ontwikkelingen in Hollandse Hout heeft de gemeenteraad 2 miljoen euro beschikbaar gesteld. Hiermee moet de poort van Nationaal Park Nieuw Land worden gerealiseerd, waaronder de verbeterde ruiterroute, extra parkeerplaatsen, en een glamping/camping van beoogd ontwikkelaar Huttopia tegenover Tom’s Creek. 

Van de 2 miljoen euro is €70.000 gereserveerd voor de ruiterroute. De bedoeling was dat bijna de helft van de 15 km lange route uit zandpad zou bestaan. In werkelijkheid is er slechts 2 km als zandpad aangelegd. Verder is de routeaanduiding nog niet optimaal. Het is belangrijk dat de gemeenteraad – in haar controlerende rol - helder krijgt hoe de € 70.000 is besteed en onder welke voorwaarden. De fractie zal daarover schriftelijke vragen indienen bij het college van B&W.

2024-06-08 Ruiterpad wegwijzer

« Terug