Wisseling in de gemeenteraad

CU Lelystad campagne GR verkiezingen 2018-63maandag 09 december 2019 22:59

Deze week is ChristenUnie-raadslid Berend Okma teruggetreden na zich 6 jaar voor Lelystad te hebben ingezet. Berend is directeur van zorgboerderij Flevo Zon, waar zo’n 85 kinderen met multiproblematiek dagbesteding krijgen. Die rol begint steeds meer van hem te eisen en is lastig te combineren met het raadswerk.

Als ChristenUnie Lelystad zijn we ontzettend dankbaar voor het werk dat Berend de afgelopen jaren heeft verzet. Nadat hij stopte als voorganger in De Pijler, vond hij “dat ons christelijk geloof ook op politiek terrein een stem verdient.” Hij werd vervolgens in 2014 en 2018 met voorkeurstemmen in de gemeenteraad gekozen.  

Politiek spande Berend zich onder meer in voor de jeugdzorg en de WMO. Hij zorgde er bijvoorbeeld voor dat huisbezoeken door mensen van de gemeente, het zogenaamde “keukentafelgesprek”, altijd bijgewoond worden door een relatie van de hulpbehoevende (partner, zoon, dochter). Zo heeft hij de positie van de zorgbehoevende in Lelystad kunnen versterken. 

We hebben Berend leren kennen als een verbindende politicus met een erg positieve instelling. Bij moeilijke vraagstukken moedigde hij mensen aan met complimenten en bood hij een luisterend oor. We wensen Berend alle goeds toe als zorgverlener bij de Flevo Zon en hopen dat hij een enthousiasmerende factor binnen de partij blijft.  

Berend kan probleemloos terugtreden, omdat een ander politiek talent klaar staat: Annemieke Messelink. Zij is al jaren actief voor de partij, onder andere als interim-voorzitter van de ChristenUnie Flevoland, secretaris van de ChristenUnie Lelystad en als fractie-assistent in Lelystad. Annemieke heeft psychologie en rechten gestudeerd en werkt momenteel als teamleider bij de NHL Stenden Hogeschool. Direct na het afscheid van Berend Okma is Annemieke Messelink namens de ChristenUnie beëdigd in de Lelystadse gemeenteraad. 

Als ChristenUnie voelen we ons gezegend met de mensen die ons zijn toevertrouwd. Mocht u nog vragen hebben aan Berend, Annemieke of het bestuur, voel u dan vrij om contact met ons op te nemen. 

« Terug