In memoriam: Klaas Slump

Klaas_Slump_L_LR[1]vrijdag 12 februari 2016 14:39

Op dinsdag 9 februari jl. is oud-fractievoorzitter van de ChristenUnie Klaas Slump na een ziekbed overleden. Vanwege de ernstige ziekte die hem trof was hij sinds juni 2015 niet meer in staat om zijn werkzaamheden als raadslid goed uit te voeren.

Klaas was van 1990 tot en met 1998 raadslid in Lelystad namens de GPV/RPF, de voorloper van de ChristenUnie. In 2011 keerde Klaas namens de ChristenUnie weer terug in de raad. Vanaf 2014 tot begin dit politieke jaar was hij fractievoorzitter van de ChristenUnie in Lelystad. Wegens aanhoudende gezondheidsproblemen besloot Klaas zijn raadslidmaatschap neer te leggenKlaas was zeer dankbaar voor het werk dat hij in Lelystad mocht doen en deed zijn werk altijd getrouw uit plichtsbesef maar ook vanuit warme betrokkenheid bij Lelystad. 

In oktober 2015 nam Klaas afscheid van de gemeenteraad. Tijdens deze vergadering is hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

A.s. dinsdag 16 februari 2016 om 12.00 uur is er een afscheidsdienst in de Lichtbron.(Pauwenburg 170 8226 TA Lelystad).

Namens ChristenUnie Lelystad (Wethouder, Fractie, Bestuur), heeft Elly van Wageningen dit memoriam geschreven:

Ter nagedachtenis aan Klaas Slump

Dinsdagavond overleed onze oud fractievoorzitter Klaas Slump. De avond dat wij druk in de weer waren met moties en amendementen. De wereld die Klaas zo goed kende en waar hij van hield. Eerlijk gezegd kwam het bericht voor ons toch nog onverwachts. Vanwege zijn gezondheid, er waren tumoren ontdekt in zijn hoofd, moest Klaas het werk in de politiek stop zetten. Dat viel hem zwaar. Hij hield van het raadswerk. Jarenlang heeft hij dat werk gedaan. Eerst in een eenmansfractie. Later in een fractie met ons drieën waar Chris van Veluwen ook deel van uitmaakte en Albert Kok wethouder was. Klaas was misschien wel het oudste fractielid van ons drieën, maar qua behendigheid met de moderne techniek versloeg hij ons allemaal. Hij toverde met de i-Pad, hield alles geordend bij en twitterde er altijd lustig op los.

In zijn werk voor de stad was hij gedreven. Een open oor voor mensen die met een probleem kwamen en ten strijde om onrechtvaardigheden op te lossen. Een slimme verbinding bij de Oostranddreef of een oneerlijke vergunningsaanvraag. Klaas zocht het uit op grote kadastrale kaarten en ging ter plekke kijken hoe het zat.  Een ander sterk punt  van Klaas was zijn betrouwbaarheid  en integriteit daar stond hij om bekend en in de Agenda commissie die de  raad voorbereidt en waar hij jarenlang lid van was hij was dan ook een gewaardeerd lid. Die betrouwbaarheid kwam ook tot uiting in zijn spreken in het openbaar hij sprak met zijn hart en je kon hem niet betichten van een dubbele agenda of moraal.  Daar hield hij zich verre van en dat werd door de raad ook bijzonder gewaardeerd. Als hij zich ergens voor inzette, ouderen of vluchtelingen, was dat altijd omdat hij dat als een bijbelse opdracht zag. 

Waar Klaas ook trots op was? Dat hij, als lid van een kleine fractie, toch zitting mocht hebben in de vertrouwenscommissie die uiteindelijk burgemeester Chris Leeuwe benoemde. Ook dat had te maken met zijn houding en opstelling in de raad. Het werd hem gegund.

Voor al zijn inzet voor de stad kreeg hij in oktober nog een onderscheiding in de orde van oranje Nassau. Hij liet hem trots zien op zijn twitterfoto.

Maar politiek was niet het belangrijkste voor Klaas. Op zijn twitteraccount staat: 'echtgenoot, vader, opa en bariton in het mannenkoor'. En zo was het ook. Zijn lieve vrouw Ans en zijn kinderen en kleinkinderen stonden op de eerste plaats. En zij zullen hem dan ook het meest missen. Dat weet ik zeker. 

Maar wat een geluk dat je dan een man, vader, opa en fractiegenoot hebt gehad die getuigde, in woord en daad, van zijn geloof in Gods goedheid en liefde. Laten wij ons daar dan allemaal ook maar aan vasthouden. Zoals wij in onze rouwadvertentie ook schreven Kom tot mij......ik zal je rust geven. Dat geldt niet alleen voor Klaas, waarvan we geloven dat hij nu bij zijn hemelse Vader is, maar ook voor Ans, de kinderen en kleinkinderen en voor ons als ChristenUnie Lelystad.

Namens fractie-, oudfractiegenoten en bestuur van de ChristenUnie Lelystad:

Albert, Annemieke, Benjamin,  Berend, Chris, Elly, Henk, Jarno en Remko.

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht