Uitnodiging Ledenvergadering en politiek café op do 25 september

bestuurshamerdinsdag 16 september 2014 12:10

Het bestuur nodigt de leden van harte uit voor een ledenvergadering op donderdagavond 25 september. In de ledenvergadering staat bestuursverkiezing centraal, in het politiek café willen we het graag hebben over de “participatiesamenleving”.
De ledenvergadering begint om 19.30 uur in Plein 201 in de Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201A (na binnenkomst in de hal naar links gaan). Het politiek café begint om 20 uur in de zelfde ruimte.

Ledenvergadering:
Na de vorige ledenvergadering heeft Niels Pikkert, onze secretaris, aangegeven te stoppen met het bestuurswerk. Na de benoeming van penningmeester Henk Schraa tot gemeenteraadslid na de verkiezingen en de collegevorming dit voorjaar, was het nodig ook een nieuwe penningmeester te zoeken. Ten slotte leefde bij Henk van der Molen de wens het voorzitterschap aan een jonger enthousiast lid over te dragen. Je moet ook weer niet te lang op de bestuursstoel blijven zitten.  

Een heel nieuw bestuur dus.
Een selectiecommissie bestaande uit Henk Schraa, Wiepkje Bodika en Elly van Wageningen heeft een voordracht voor drie nieuwe bestuurleden opgesteld:
Remko Groen, beoogd voorzitter, Annemieke Wesselink, beoogd secretaris en Benjamin van Bilsen, beoogd penningmeester.
We zijn erg blij met deze voordracht van drie jonge leden en hebben aangegeven er (samen) enthousiast mee aan de slag te willen.

Lees de introductie van Remko
Lees de introductie van Annemieke
Lees de introductie van Benjamin

Politiek café
Na de ledenvergadering is er een politiek café over de participatiesamenleving. Bijzonderheden daarover volgen zeer binnenkort.

Remko Groen:
Mijn naam is Remko Groen ik ben 28 jaar oud. Ik ben op dit moment mijn studie Godsdienst Pastoraal Werk(HBO) aan het afronden. Ik werk daarnaast als kerkelijk jeugdwerker in Amsterdam Nieuw West en in Anna Paulowna. Ik ben 7 jaar voorzitter geweest van interkerkelijkjongeren platform MainstreaM en die functie heb ik in de zomervakantie neergelegd omdat het tijd was voor nieuwe ideeën in de stichting. Ik ben belijdend lid van de PKN kerk te Lelystad en ben ook kerkelijk actief op verschillende vlakken. Ik vind het vooral mooi om het Christendom relevant te maken voor mensen die weinig of niets meer met het christendom hebben.
Ik ben van jongs af aan al erg geintresseerd in politiek en was toen al gecharmeerd door de RPF. Ik ben nu al geruime tijd lid van de ChristenUnie met als belangrijke pijler dat de ChristenUnie zijn vertrouwen heeft in de almachtige God. De filosofische grondslagen en de tradities van de ChristenUnie vind ik ook heel belangrijk. De ChristenUnie staat voor betrouwbaarheid en voor mensen waar je op kunt rekenen. De ChristenUnie laat daardoor het licht van Christus een beetje op te wereld schijnen. Het is daarom voor mij een eer om mijn talenten in tezetten voor deze club om zo samen het koninkrijk van God stukje voor stukje te bouwen, in Nederland, in Flevoland, in Lelystad, in mijn straat.

Annemieke Wesselink
Ik ben Annemieke Messelink, 42 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen. In het verleden heb ik Rechten gestudeerd, tijdelijk gewerkt als juridisch medewerker bij een gemeente en me ingezet voor Vluchtelingenwerk. Begin dit jaar heb ik de studie Psychologie afgerond. Ik werk als studie- en leerbegeleider bij Studiecentrum Lelystad en ben daarnaast werkzaam als assessmentpsycholoog en coach.
Vanuit mijn hart en mijn geloof in God, wil ik me graag inzetten voor anderen, zowel binnen als buiten Lelystad. Buiten Lelystad voel ik me betrokken bij het werk van organisaties die hulp verlenen in het andere landen (Dorcas, Open Doors, IJM). Binnen Lelystad wil ik graag een bijdrage leveren door als bestuurslid de fractie van de Christenunie, die zich inzet  voor de mensen in Lelystad vanuit een christelijk-sociale benadering, te ondersteunen.

Benjamin van Bilsen
Benjamin van Bilsen (1986) studeerde geschiedenis en politicologie. Hij is getogen in Lelystad en woont met zijn vrouw sinds twee jaar opnieuw in Lelystad. Vanuit zijn behoefte om het geleerde ook in de praktijk te brengen is hij actief geworden binnen verschillende verbanden (MeetingPoint, zijn kerkelijke gemeente). Politiek heeft vanzelfsprekend zijn interesse. Metname in Lelystad ligt een groot aantal sociaal-maatschappelijke uitdagingen. Een andere belangrijke uitdaging is het binden en behouden van de achterban en het aanspreken van jonge kiezers. Samen met Annemieke en Remko hoopt hij zich de komende jaren in te zetten voor Lelystad door signalen uit de samenleving op te pikken en de fractie te ondersteunen.
Naast een bestuursfunctie bij de ChristenUnie is Benjamin parttime werkzaam in het onderwijs en parttime werkzaam voor het Huygens Instituut in Den Haag.

« Terug

Reacties op 'Uitnodiging Ledenvergadering en politiek café op do 25 september'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.