Economie belangrijker dan vliegtuigengeweld

vliegtuigmaandag 18 juni 2012 12:39

Dinsdagavond 12 juni lag ter besluitvorming in de gemeenteraad voor het Aldersadvies dat gaat over de uitbreiding van het vliegveld Lelystad. Wat het Aldersadvies feitelijk voorstelt is een verdere uitbreiding van het vliegveld dan dat wij in 2007 in de gemeenteraad hadden afgesproken en vastgesteld. Wat in 2007 door de raad is vastgesteld is dat het vliegveld zich mag ontwikkelen binnen 4 randvoorwaarden waarvan de geluidscontouren van de PKB 2004 leidend zijn en als je die raadsvergadering nog eens naleest kom je toch wel bijzondere uitspraken tegen met name van de huidige college partijen.

Ik citeer de VVD : De ontwikkeling van de luchthaven blijft binnen de grenzen van de PKB 2004 . Bij de VVD is er geen twijfel over dat dit een harde voorwaarde is waaraan voldaan zal worden.

In citeer de PvdA : De voor de PvdA zijn de 2 belangrijkste voorwaarden dat de uitbreiding plaatsvindt binnen de huidige PKB 2004 en de vliegroutes niet boven gebouwd gebied gaan.

Ik citeer de Inwonerspartij Lelystad: Kom op raad laat u niet leiden door de mooie cijfer, kom op voor de kernkwaliteiten van uw stad. Of wat vindt u van dit citaat : Het kan toch niet waar zijn dat u in 2007 bijna massaal afbreuk doet aan u eigen verziekiezingsprogramma En nu onze eigen fractie ik citeer mijn gewaardeerde college Boele Siepel: De maximale geluidsproductie die in de PKB 2004 vastligt geldt voor onze fractie ook voor de langere termijn. Ook als de PKB 2004 in 2009 is verstreken. Eigenlijk lag er dinsdag 12 juni dus een voorstel voor dat ons verleidt de PKB2004 zeg maar de eerder door de raad vastgestelde geluidsnormen op te rekken. En wij zouden daar begrip voor kunnen opbrengen als er zich ten opzichte van 2007 sprake zou zijn van nieuwe feiten maar die zijn er volgens ons niet.

Het gaat ons inziens alleen maar om een grotere impuls voor de economie ten koste van het milieu. Dit hele proces is m.i. goed te vergelijken met een eendenkooi de (gemeente)eend wordt verleid door (Schiphol) lokeenden en de (gemeente) eend zwemt steeds verder de fuik in. Maar heeft nog steeds een opening aan de horizon……. de zogenaamde spiegel….. en heeft dus nog steeds het gevoel dat als het fout gaat hij er wel uit komt. Dat gevoel stralen de meeste moties en amendementen die door verschillende fractie dinsdagavond werden ingediend ook uit……. het gevoel dat het nog wel goed komt De eend weet niet dat voor die opening … de spiegel…een net hangt dat hem uiteindelijk fataal wordt. Zijn lot is dan ook dat ook dat de eend uiteindelijk opgegeten wordt. En het moraal van dit verhaal is dan ook dat een eend als een speer die eendenkooi moet verlaten, of anders gesteld de gemeenteraad moet in haar eigen afspraken moet blijven geloven, haar rug recht houden en de handen van dit dossier afhalen. Het zal duidelijk zijn dat de ChristenUnie niet heeft kunnen instemmen met het Aldersadvies

Chris van Veluwen
Raadslid ChristenUnie lelystad

« Terug

Reacties op 'Economie belangrijker dan vliegtuigengeweld'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.