Genant moment

wcrolwoensdag 10 december 2008 09:35

Ja een blunder natuurlijk.

Net op het moment dat er gestemd werd was ik even naar het toilet.

Stom. Ik dacht dat het nog net even kon, er moest nog een tweede termijn komen en dan kon ik er bij de stemming net weer bij zijn.

Deze verkeerde inschatting heeft tot gevolg dat de stemming over een motie van CDA, VVD, IPL en Groenlinks, voor het ophogen van ingeklonken geluidswallen aan de Visarenddreef aan de kant van de Gondel en de Botter, de volgende raadsvergadering over moet. Jammer. Als ik er geweest was, was de motie verworpen. En dat zou volgens de ChristenUnie goed geweest zijn. Deze wallen zijn door natuurlijke oorzaak ingeklonken. Maar er is natuurlijk wel meer begroeiing op de wallen dan destijds bij de aanleg.

De wallen zorgden voor geluidsreductie en voor het onttrekken van het verkeer aan het zicht van de bewoners.

Om de geluidsoverlast terug te dringen wil de gemeente stil asfalt versneld aanleggen. Dat de bewoners geen zicht willen hebben op de dreef kunnen ze natuurlijk zelf oplossen door in hun tuinen bosschages te laten groeien of schuttingen neer te zetten.

Het ophogen van de wal kost een hoop geld. Dat kan niet betaald worden uit groot onderhoud. En………. welke bewoners zullen hierna een raadsfractie voor hun karretje proberen te spannen om ook hun ingeklonken wallen op te laten hogen?

 

Ik hoop maar dat het de volgende keer goed gaat met de herstemming.

Anders voel ik me schuldig dat zo’n dure maatregel moet worden uitgevoerd alleen maar omdat ik even plassen moest! Of zullen de indieners van de motie deze twee weken gebruiken om na te denken over de impact die hun motie kan hebben en deze intrekken? IJdele hoop denk ik.

 

Elly van Wageningen

« Terug

Reacties op 'Genant moment'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.