een moeilijke periode die toch goed afliep

maandag 26 september 2005 22:21

Vlak voor de zomervakantie verscheen de eerste rapportage voor dit jaar, de zogenaamde BURAP. Daaruit bleek dat op een aantal belangrijke posten, zoals de inhuur van personeel, veel te veel geld was uitgegeven in de eerste maanden van dit jaar. Ook waren er......

..........onvoldoende vorderingen gemaakt met het realiseren van een aantal belangrijke bezuinigingen (bijvoorbeeld op wijkgericht werken). Dat heeft allemaal tot gevolg dat er in de tweede helft van dit jaar nog meer moet worden bezuinigd om de schade te beperken, zodat een aantal zaken die de raad graag voor elkaar wil krijgen, niet gedaan kunnen worden zoals was afgesproken. Voor het college (en dus ook voor wethouder Kok) was het een pijnlijke verrassing toen de ambtenaren moesten vertellen dat er teveel geld is uitgegeven. En ook al kun je er als wethouder niet zoveel aandoen, toch ben je politiek verantwoordelijk. Voor Albert was dat des te pijnlijker, omdat hij zich vanaf het begin juist heeft ingespannen een eind te maken aan een cultuur waarin het belangrijker is dat de ‘ klus geklaard’ wordt dan dat de financiën op orde zijn.
 
Voor de wethouder financiën dus een moeilijke periode. Op 8 september heeft de raad over deze BURAP vergaderd. Gelukkig heeft het college (bij monde van Albert) voorafgaande aan de behandeling eerst uitvoerig uitgelegd wat het college inmiddels allemaal heeft ondernomen om de zaak weer in het spoor te krijgen. Daardoor ontstond voor onze fractie de mogelijkheid een mild oordeel te geven over de gang van zaken. Natuurlijk is het fout dat het zover heeft kunnen komen en natuurlijk moeten er maatregelen worden genomen dat dit niet weer voor kan komen, maar het belangrijkste is dat we de overtuiging hebben gekregen dat het beter zal gaan. Dan niet teveel omkijken, maar vooral vooruit blikken en er op rekenen dat in de 2e BURAP de zaken er beter voor staan.
 
De toelichting van de zijde van het college op de rapportage was kennelijk zo overtuigend dat ook de partijen die het college niet dragen, er geen behoefte aan hadden veel terug te kijken.
Zo is een moeilijke periode toch politiek goed afgelopen.
 
Boele Siepel

« Terug

Reacties op 'een moeilijke periode die toch goed afliep'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.