Lelystadse jongeren willen meer kledingzaken, een mooie sporthal en een nieuwe skatebaan

2024-03-29 Gastles.jpegzaterdag 30 maart 2024 14:59

Henk Schraa van ChristenUnie Lelystad en Bas de Reus van GroenLinks waren te gast bij de les maatschappijkunde op het vmbo van Porteum. Ze legden uit hoe de gemeentepolitiek functioneert.

De leerlingen mochten zelf ideeën bedenken die ze zouden willen inbrengen bij de gemeenteraad. Ze wilden meer kledingzaken, een mooie sporthal en een nieuwe skatebaan. Helaas kan de gemeente geen kledingzaken regelen. En waar zouden de leerlingen de skatebaan graag zien? Naast de school, vonden sommigen. Anderen gingen daar tegenin: dan zouden er allerlei jongeren gaan rondhangen en misschien overlast veroorzaken. Dit was gelijk een mooi voorbeeld hoe democratie voor een spanningsveld tussen verschillende groepen kan zorgen. Samen moet je daaruit zien te komen en uiteindelijk is het dan: de meeste stemmen gelden.

Skatebaan en herdenkingsmonument
Wat de skatebaan betreft: de gemeenteraad heeft het Zilverpark aangewezen als de locatie voor een nieuwe, meer uitgebreide skatebaan. Dit tot opluchting van veel omwonenden van het Woldpark. Tegelijk wordt het  hele gebied van Zilverpark gezamenlijk aangepakt en ook geschikt gemaakt voor de plaatsing van het nieuwe herdenkingsmonument. De fractie van de ChristenUnie staat helemaal achter deze beslissing. Een gezamenlijk plan voor het gebied is kostenbesparend. Bovendien is deze locatie heel geschikt voor een skatebaan, omdat het gebied weinig direct omwonenden heeft die te maken kunnen krijgen met overlast.
Zie ook: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/373412/zilverpark-wordt-plek-voor-nieuwe-skatebaan

Meest uitgebreide plan voor nieuwe sporthal gekozen
De mooie sporthal komt er ook aan: afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad gekozen voor de meest uitgebreide variant van een nieuwe sporthal, die geplaatst wordt bij Porteum. De oude, vervallen hal bij ’t Kofschip kan daarmee worden vervangen. Uiteraard hangt hier een prijskaartje aan en die is meer dan de gemeente had gereserveerd. Dus er moet nog worden gezocht naar extra geld. Als ChristenUnie Lelystad zijn we blij met deze keuze en denken we mee hoe de nieuwe hal kan worden bekostigd.
Zie ook: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/373449/lelystad-kiest-duurste-variant-voor-nieuwe-sporthal-kosten-zijn-22-miljoen

« Terug