ChristenUnie wil de breedte van Lelystad vertegenwoordigen met kandidatenlijst

2021 11 De top van de kandidatenlijst.jpgdonderdag 11 november 2021 15:38

Op een algemene ledenvergadering van de ChristenUnie Lelystad is gisteren de nieuwe kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 vastgesteld. De ChristenUnie heeft met 34 kandidaten de langste kieslijst sinds de oprichting van de lokale afdeling in Lelystad.

Lijsttrekker Henk Schraa: “We laten met de lijst zien dat we als partij de breedte van onze stad vertegenwoordigen. Op de kieslijst staan mensen uit meer dan twaalf verschillende kerken met sterk verschillende achtergronden. Zo vormen we een partij die dicht staat bij inwoners, bedrijven, scholen, hulporganisaties en geloofsgemeenschappen.”  

Gister(woensdag-)avond werd bij de ledenvergadering ook het nieuwe verkiezingsprogramma gepresenteerd. De titel van dit programma luidt “Samen recht doen”. In het programma is veel aandacht voor de uitdagingen die Lelystad kent in de jeugdzorg en het onderwijs. De ChristenUnie wil wat betreft de jeugdzorg sturen op een divers aanbod van lokale zorgverleningsinstanties. Verder wil de partij opnieuw investeren in de kwaliteit van het Lelystadse onderwijs. Henk Schraa: “De afgelopen vier jaar is er op inzet van de ChristenUnie een miljoen euro extra naar het onderwijs gegaan. We willen dat de gemeente ook de komende vier jaar opnieuw een miljoen beschikbaar maakt voor het onderwijs om de kwaliteit te blijven verbeteren.”  

Een ander belangrijk onderwerp in het verkiezingsprogramma is het woningentekort. De ChristenUnie wil recht doen aan Lelystad en haar inwoners door het bouwen van betaalbare woningen voor ouderen, jongeren en starters. Het streven is om tegelijk de groene en gezonde Lelystadse leefomgeving intact te laten. “Lelystad staat bekend om de vele parken, de groene bermen en de ruime opzet van wijken. Dat is lekker wonen en leven. Als gemeente is het belangrijk dat we deze lijn vast houden. Daar gaan we ons de komende vier jaar sterk voor inzetten,” aldus Henk Schraa.  

Kieslijst ChristenUnie gemeenteraadsverkiezingen maart 2022  

1. Henk Schraa
2. Annemieke Messelink
3. Pieter Frankema
4. Jarno Volmer
5. Judy (Judessa) Agata
6. Klaas Kooistra
7. Lobke de Roon
8. Angela Libretto
9. Jan Pieter van Heerde
10. Althea van Wees-Burleson
11. Peter van der Bijl
12. Bram Ooms
13. Jettie Hijmissen-van der Molen
14. Jerry Thuis
15. Henk van Renselaar
16. David Brinkman
17. Dave Koanting
18. Janneke Pikkert-van Hulst
19. Astrid Ruisbroek-den Breejen
20. Christine van Gaalen-de Beer
21. Ans Slings-Joosse
22. Chris van Veluwen
23. Bert Visser
24. Juanita Allison- Veerkamp
25. Raffi Moussa
26. Janneke Vonkeman
27. Priscilla Izijk Nicolaas
28. Rasjida Ezechiels
29. Rinze Brouwer
30. Jan Woertel
31. Harold Hofstra
32. Henk Bakker
33. Danielle Rebel
34. Berend Okma

« Terug