Henk Schraa verkozen tot lijststrekker van de ChristenUnie Lelystad

Nieuw verkozen lijsttrekker Henk Schraa wordt gefeliciteerd door ChristenUnie bestuursvoorzitter Hildonderdag 08 juli 2021 13:28

Woensdag 7 juli is Henk Schraa gekozen tot lijsttrekker van de ChristenUnie Lelystad voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Schraa is ruim 6 jaar fractievoorzitter in de Lelystadse gemeenteraad namens de ChristenUnie en is al 10 jaar actief binnen de Lelystadse afdeling van deze partij. Voordat Schraa de raad in ging was hij onder meer actief als fractieondersteuner en penningmeester in het bestuur van de ChristenUnie.

In de gemeenteraad heeft Schraa een breed scala aan onderwerpen op de politieke agenda gezet. Zo is mede door inzet van hem de aanpak van illegale prostitutie en mensenhandel centraler komen te staan in het veiligheidsbeleid van de gemeente Lelystad, is er structureel meer geld naar het Lelystadse onderwijs gegaan en zijn er nieuwe investeringen gedaan om het stadshart te verbeteren.

Nadat Schraa verkozen was tot lijsttrekker op de algemene ledenvergadering van de ChristenUnie gaf hij aan erg uit te kijken naar de komende periode in de raad. “De ChristenUnie moet concrete resultaten blijven boeken. Zo kunnen we mensen helpen die door allerlei bezuinigingen in de ouderenzorg en de jeugdzorg in de verdrukking dreigen te komen.” Ook gaf de nieuwe lijstrekker aan duidelijk het christelijke geluid in de raad te willen neerzetten. “Niemand zal de komende jaren hoeven twijfelen over wat de grondslag is van de ChristenUnie Lelystad.”

« Terug