Oproep om 500 kinderen uit Moria naar Nederland te halen

vluchtelingen van zee.jpegvrijdag 29 mei 2020 22:56

Enige tijd geleden deed Platform Lelystadse Kerken (PLEK) een oproep aan de gemeenteraad om de kinderen op het Griekse eiland Moria te helpen. Op Moria zitten momenteel zo’n 2500 minderjarigen onder erbarmelijke omstandigheden vast in een situatie met weinig uitzicht. De Nederlandse regering wil hen momenteel niet helpen.

Het Platform Lelystadse Kerken (PLEK) wil dat 500 van deze kinderen naar Nederland komen. Temeer omdat het NIDOS (de organisatie die in Nederland minderjarige statushouders een plek in de samenleving dient te geven) heeft gezegd dat zij die 500 kinderen prima kunnen opvangen.

De ChristenUnie heeft daarom een voorstel ingediend dat het college in Lelystad oproept om druk uit te oefenen op de landelijke overheid, zodat de kinderen in Moria worden geholpen. Dit voorstel is afgelopen dinsdag aangenomen. Hopelijk krijgt het college van wethouders en burgemeester de landelijke overheid in beweging. Weeskinderen horen niet maandenlang op een eiland in de Middellandse zee in kampementen weg te kwijnen.

« Terug