Wat gaan we doen met de kust?

vincent-van-zalinge-SzcO_chuZoE-unsplash.jpgmaandag 20 januari 2020 18:03

Er moest een plan komen voor de komende 10 jaar. Dat plan, de kustvisie 2030, is mede op inzet van de ChristenUnie ambitieus geworden. Stelt u zich eens voor: 17 kilometer kust waar van alles en nog wat te beleven valt. Kitesurfen, pootje baden, winkelen, ondernemen en genieten van natuur. Hoe gaan we hiervoor zorgen?

De gemeente is allereerst aan het nadenken over een nieuw eilandengebied dat van de markerwadden moet gaan lopen richting Lelystad. Het eilandengebied moet ongeveer evengroot worden als de Oostvaardersplassen. Lelystad is als de plannen allemaal gerealiseerd worden straks “Hoofdstad Van De Nieuwe Natuur.”

Ondernemen langs de kust moet een impuls krijgen door verdere ontwikkeling van het binnendijkse haventerrein. ChristenUnie-raadslid Jarno Volmer heeft voorgesteld het spoor door te trekken naar de Flevokust. Een verbetervoorstel van hem die pleit voor een actieve lobby hierover bij het rijk is unaniem door de raad aangenomen. 

Nieuwe plannen maken betekent ook nadenken over samenwerking met andere regio’s en overheden. Lelystad werkt intensief samen binnen de MRA (Metropool Regio Amsterdam), maar wil de blik ook meer op het noorden richten. Vooral voor goed openbaar vervoer (aansluiting Lelylijn) en evenwichtige economische groei is dit belangrijk. 

Wil je alles weten over de nieuwe plannen, check dan de kustvisie 2030 documenten hier:

Kaart

Visie

« Terug