Werkbezoek ChristenUnie en burgemeester aan IDO

werkbezoek fractie en burgemeester aan IDOzaterdag 08 april 2017 11:59

Burgemeester Ina Adema wil graag de stad Lelystad beter leren kennen. Ze nodigde iedere fractie uit om haar mee te nemen op werkbezoek bij een organisatie / bedrijf waarvan zij het belangrijk vinden dat ze deze leert kennen. De ChristenUnie ging met haar op werkbezoek bij het Interkerkelijk Diaconaal Overleg.

De Christen Unie-fractie koos ervoor om burgemeester Adema mee te nemen naar het Interkerkelijk Diaconaal Overleg. Dit omdat het IDO zo’n belangrijke rol heeft in de Lelystadse samenleving. Vooral op het gebied van armoede bestrijding en sociaal welzijn. Daarnaast is het zo uniek dat er 8 kerken deelnemen aan het IDO; ook iets om trots op te zijn.

We werden hartelijke en gastvrij ontvangen op de locatie Open Haven door medewerkers en bezoekers. Voorzitter van het bestuur Dik van der Dol en directeur Veerle Rooze gaven een korte presentatie over de stichting. Daarna kregen we een rondleiding langs diverse plekken waar we een indruk en uitleg kregen over de verschillende soorten hulpverlening en voorzieningen die het IDO biedt; een inloopspreekuur waar mensen kunnen komen met vragen op maatschappelijk vlak, vragen op financieel gebied en aanvragen voor voedselpakket, een fietsenmaker, een plek waar kleding gerepareerd werd, nederlandse taalles, een kledingwinkeltje met tweedehands kleding, een huiskamer waar men elkaar kan ontmoeten en waar tussen de middag een warme maaltijd geserveerd wordt, enzovoorts. Op locatie aan de Oostzeestraat wordt ook schuldhulpverlening geboden.

Na de rondleiding mochten wij, de burgemeester en de fractie, ook deelnemen aan de maaltijd. We hebben genoten van een 3-gangen menu; heerlijk gegeten! Ook kregen we tijdens de maaltijd van verschillende bezoekers een kijkje in hun leven en wat het IDO voor hen betekend. Een plek waar ze een stuk dagbesteding vinden en een plek waar ze hun sociaal netwerk hebben. Niet eenzaam thuis, maar een deel van hun leven delen in het inloophuis. Een waardevolle plek, waar mensen ‘zich (weer) van waarde weten’!

De burgemeester gaf in haar toespraak aan onder de indruk te zijn van wat er vanuit het IDO gedaan wordt! Dit geld ook voor ons als fractie. We danken het IDO hartelijk voor dit gastvrije en waardevolle bezoek dat we aan hen mochten brengen!

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek ChristenUnie en burgemeester aan IDO'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.