Mensenhandel

2023-10-20 Mensenhandel prostitutie.jpgvrijdag 20 oktober 2023 12:39

Deze week heeft de gemeenteraad een nota over mensenhandel goedgekeurd waarbij de ChristenUnie nauw betrokken is geweest.

Acht jaar geleden stond het beleid voor mensenhandel in Lelystad in de kinderschoenen. Op aandringen van de ChristenUnie is mensenhandel als speerpunt toegevoegd aan het veiligheidsplan van de gemeente. Bij mensenhandel gaat het vooral om illegale prostitutie en buitenlandse arbeiders.

Wat gebeurt er met de slachtoffers, vroeg ChristenUnie Lelystad zo'n vijf jaar geleden. Het bleek dat daar toen geen zicht op was. In de nota is vastgelegd welke zorg er geleverd kan worden, bijvoorbeeld uitstapprogramma’s voor prostituees en slachtoffers in contact brengen met organisaties als het Scharlaken Koord.

Bovendien is in de goedgekeurde nota opgenomen dat professionals als leerkrachten, maatschappelijke werkers en jeugdhulpverleners getraind worden in het signaleren van mensenhandel.

Er is al een zorgcoördinator voor de provincie Flevoland dankzij de inzet van de provinciale fractie van de ChristenUnie. De zorgcoördinator zet zich in voor slachtoffers van mensenhandel.



 

« Terug