Opening Prinses Maximacentrale

Electrabelzaterdag 11 december 2010 17:13

Met diverse toespraken van onder andere minister Maxime Verhagen, burgemeester Margreet Horselenberg en de CEO van GDF SUEZ Sophie Dutordoir is op 6 december, de Prinses MAXIMA-centrale geopend. Henk van der Vegt was daarbij aanwezig. Het bedrijf wil rekening houden met duurzame ontwikkelingen. Dat is hier bereikt door...

Opening MAXIMA-centrale
door Henk van der vegt, medewerker gemeenteraadsfractie ChristenUnie Lelystad

 

Met diverse toespraken van onder andere minister Maxime Verhagen, burgemeester Margreet Horselenberg en de CEO van GDF SUEZ (ofwel de Chief Executive Officer van Gas De France) Sophie Dutordoir is op 6 december, de Prinses MAXIMA-centrale geopend (zie de foto, copywright Electrabel) en desgewenst meer foto's . Ik was namens de gemeenteraadsfractie aanwezig bij het feestelijk openingspektakel.

De centrale is gebouwd op een historische locatie. Hier stond eerst de oude centrale, tevens het oudste industriële bouwwerk in Flevoland. Deze oude centrale is drie jaar geleden gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe STEG(stoom en gas)-centrale. Deze unit kan ook goed ingezet worden om de piekvermogens op te vangen en een andere belangrijke functie is het in stand houden van een bedrijfszekere elektriciteitsvoorziening.

We kunnen blij zijn met deze positieve ontwikkeling aan de noordkant van onze stad. Een groen-watergebied dat we graag schoon willen houden. Want het bedrijf wil rekening houden met duurzame ontwikkelingen. Dat is hier bereikt door een elektriciteitscentrale te construeren met een zeer hoog rendement van bijna 60%, het hoogste in Europa. Ook is de centrale niet belastend voor natuur en milieu. De pijpen zijn minder hoog en dienen als een goed oriëntatiepunt voor vogels. De visstand zou ook geen hinder ondervinden. 10 jaar geleden moest hier gedemonstreerd worden tegen plannen om een afvalverbrandingfabriek neer te zetten. Gelukkig voor de omgeving is dat toen niet door gegaan. We kunnen met deze moderne centrale voorlopig vooruit op onze zoektocht naar nog schonere energiebronnen.

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
electrabel25,8 kBimage/jpegdownload

« Terug

Reacties op 'Opening Prinses Maximacentrale'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.